Zavjese

Trakaste zavjese su izradjenje od poliestera u dimenzijama od 89 mm i 127 mm. Velikim izborom boja i dezena lako se mogu uklopiti u stambeni ili poslovne prostorije. Materijal je antistatičan, ne privlaci prašinu i mirise. Izradjuju se u više kategorija gdje je svaka naredna kvalitetnija od prethodne. Adekvatno rješavaju problem direktne svjetlosti i neželjenih pogleda svojim pomjeranjem po vertikali i zakretanjem traka u željeni položaj.

 

Rolo zavjese predstavljaju moderniju i tehnički napredniju verziju unutrašnjih roletni koje  na našim prostorima vjerovatno imaju najdužu tradiciju korištenja. Rolo zavjese su izrađene od visokokvalitetnih, izdržljivih tkanina različitih boja i dezena,  kojima se osim osnovnih namjena – neželjenih pogleda,  zaštite od sunčeve toplote i UV zračenja, može postići i potpuno zatamnjenje prostorije - black out platna. Pored osnovne varijante - komanda na lančić, izradjuju se još i na potez - oprugu i sa elektro motoom. Rolo zavjese se mogu montirati sa maskom i vodilicama ili bez njih - osnovna verzija rolo zavjesa. Postoje i krovne rolo zavjese.

 

Panelne zavjese su jedan od modernijih i elegantnijih načina unutrašnjeg uredjenja prostorija koje imaju velike staklene površine. Jednostavnost i jasne linije same zavjese i veliki izbor materijala koji se mogu primjenjivati donose osim lijepog izgleda i funkcionalnu stranu zavjesa. Materijali koji se mogu koristiti su od običnih - klasičnih zavjesa do lana ili materijali koji se koriste za rolo ili sceen sistem. Osim primjene na staklenim povrsinama mogu se iskoristiti i za vizuelno pregradjivanje prostorija. Mehanizam se sastoji od Al. karnišle koja može biti sa četiri, pet ili šest kanala.

 

Rimske zavjese su po stilu i estetici, najpopularnija vrsta zavjesa, savršeno se uklapaju u svaki enterijer, bez obzira želite li tradicionalnu ili modernu atmosferu. Pominju se još u doba rimljana odakle i potiče sam naziv. Uklapaju se na sve vrste prozora i vrlo su jednostavne  za održavanje.